MITÄ PÄÄLLE PIKKUJOULUIHIN?

Pikkujouluaika alkaa nyt. Monella meistä kalenteri täyttyy nopeaa tahtia, kun joulua edeltävää aikaa tahdotaan juhlia niin työpaikalla, harrastuksissa ja ystäväpiirin kesken. Pikkujouluja löytyy jokaiseen makuun, mutta usein pukeutuminen on yhtenäisen juhlavaa.

Housut vai mekko?

Kaikille mekko ei tunnu luontevalta valinnalta juhlaan. Ja onneksi ei, sillä kuka muuten ulkoiluttaisi housuja? Kauniit, istuvat ja hyvin tehdyt housut laadukkaasta kankaasta ovat loistava vaihtoehto mekolle ja helppo muokata tyylistä toiseen erilaisilla yläosilla. Syksyn oversized-trendi toimii loistavasti myös pikkujouluhousuissa ja lisää virtaa asuun saadaan lisäämällä yläosaan väriä tai säihkettä.

Kuvassa vasemmalla on Brunello Cucinellin housuasu, jossa klassiset, kiiltäväpintaiset ja kauniisti leikatut housut on yhdistetty saman brändin hauskaan hapsupaitaan. Toisessa kuvassa Diane von Furstenbergin kevyet leveälahkeiset pallohousut saavat parikseen kauniisti laskeutuvan valkoisen kietaisupaidan. Molemmat asut ovat klassisen tyylikkäitä, mutta yksityiskohtiensa ansiosta mielenkiintoisia.

Pikkumusta pelastaa päivän

Yksinkertainen ja ajaton asu on aina tyylikäs. Kun mikään muu ei tunnu hyvältä eikä oikeaa asua tunnu löytyvän, pelastaa tilanteen aina uskollinen pikkumusta. Pikkumusta päällään ei ole koskaan yli- tai alipukeutunut, joten se on turvallinen valinta myös jos pukukoodi ei ole täysin selvillä. Oman vartalotyypin ja tyylin mukaan voi valita mieleisensä laajasta pikkumustien joukosta. Onko sinun valintasi kotelo-, kietaisu- vai kellomekko?

Vasemmanpuoleisen kuvan vartalonmyötäinen, unelmanpehmeä neulemekko on Marc Cainin syys- ja talvimallistosta ja sopii oikein asustettuna niin arkeen kuin juhlaan. Jos musta kyllästyttää, tummansininen on piristävä valinta. Diane von Furstenbergin tummansininen leninki on samaan aikaan ajattoman elegantti ja hauskan retro.

Kimalletta ja joulun säihkettä

Glitter ja pikkujoulut kuuluvat yhteen. Joulun säihkeen saa helposti aikaan lisäämällä asukokonaisuuteen vaatteen, jossa on esimerkiksi paljetteja, lasihelmiä tai metallilankaa. Klassinen valinta on tasapainoinen kokonaisuus säihkettä ja simppeliä, kun taas rohkein kimaltaa päästä varpaisiin.

Illan kirkkaimpana säihkyy Marc Cainin juhlatoppi yhdistettynä yksinkertaisiin housuihin ja korkokenkiin (vas.). Oikeanpuoleisessa kuvassa Diane von Furstenbergin midimittainen kimaltava hame on yhdistetty saman brändin säihkyvään neuletakkiin.

Punaista ja kauden kuoseja

Punainen on paitsi joulun väri, myös tämän syksyn ja talven trendiväri. Pikkujoulut vuonna 2017 vaativat siis ainakin muutaman punaiseen pukeutuneen juhlijan. Itselleen sopiva punainen kannattaa valita ihon sävyn mukaan, sillä toisille sopivat lämpimät punaiset ja toisille kylmät sävyt. Kun oma sävy on valittu, on aika valita mekon malli. Punainen näyttää hyvältä mallissa kuin mallissa: mekko on varma valinta, mutta rohkein pukeutuu tänä vuonna punaiseen päästä varpaisiin yksivärisen housupuvun muodossa.

Pirteiden värien lisäksi myös kuoseilla saa asuun helposti lisää kiinnostavuutta. Syksyn ja talven ykköskuosi on ehdottomasti leopardi. Jos kuosi tuntuu liian suurelta askeleelta mekkona, housuna tai paitana, voi sitä olla helpompi yhdistellä asuun asusteiden muodossa.

Kuvien molemmat asut ovat Diane von Furstenbergin.