JALALLA KOREASTI - 9 TALVEN PARASTA KENKÄPARIA

Täydellisen asun viimeistelee kaunis kenkäpari. Talvikengiltä vaaditaan kuitenkin ulkoisten ominaisuuksien lisäksi myös käytännöllisyyttä: paras talvikenkä lämmittää tehokkaasti jalkoja ja sopii materiaaliltaan vaativiin sääoloihin.

Syksyn ja talven kenkätrendit

Tämän talven ykköstrendi kengissä on ehdottomasti näyttävyys. Kimallus, koristeet, räiskyvät värit, erikoiset korot, ylelliset materiaalit ja rohkeat kuosit näkyvät vahvasti sekä näytöslavoilla että katukuvassa. Vaikutuksen tekee myös taivaita hipovat ylipolvensaappaat, joiden lisäksi tänä talvena trendikkäin valitsee 80-luvulta tutut saappaat löysällä, pussittavalla varrella.

Urbaani cowboy pukeutuu tänäkin talvena trendikkäästi moderniin versioon länkkärisaappaista, ja rouheat biker-bootsit tuovat hauskuutta ja tasapainoa naiselliseen tyyliin. Nilkkureissa ja saapikkaissa käytetyistä materiaaleista suosituimpia ovat satiini, silkki ja ylellinen sametti. Myös nyörit ja terävät kärjet ovat trenditietoisen suosikkeja. Jos tämän talven kenkätrendejä täytyisi kuvailla yhdellä sanalla, se olisi hauska. Kiitos läpinäkyvien kenkien, nyt pedikyyriä voi näytellä myös talvella.

Kun asuu pohjoisessa, täytyy rohkeimmat trendit usein hylätä viimeistään marraskuussa. Vaikka läpinäkyvillä kengillä tai ohuilla satiinisaappailla ei Suomen talvessa pärjääkään, riittää trendeistä onneksi osansa myös kylmälle pakkassäälle. Ajattomaan ja trendeistä piittaamattomaan tyyliin taas löytyy sopivia kenkiä joka talvi: kaunis nahka ja pehmeä mokka pitävät pintansa vuodesta toiseen.

Tod’s ja Hogan: syys- ja talvimalliston kiinnostavimmat kengät

Tod’s ja Hogan ovat molemmat italialaisia, huippulaadukkaita kenkäbrändejä. Molemmat merkit perusti Diego Della Valle, ja molempien kengissä näkyy vahvasti taitava suunnittelu, aito käsityö ja parhaat materiaalit. Tod’s on täydellinen yhdistelmä perinteitä, laatua, tyyliä ja mukavuutta, kun taas Hogan on sisarustaan hieman sporttisempi. Hogan pysyy vuodesta toiseen onnistuneesti tyylin ja käytännöllisyyden aallonharjalla luoden kenkiä, jotka ovat paitsi mukavia, myös kauniita. Sekä Tod’sin että Hoganin kengät edustavat modernia arkielämää parhaimmillaan: arjen luksus ja todellinen käyttömukavuus tekevät niistä parhaat kengät joka ympäristöön.

Nyöritetty

Kun melko perinteiseen talvikenkään lisää nyörit, tulee siitä heti mielenkiintoisempi ja hauskempi. Nauhat ovat myös käytännölliset, sillä niiden avulla kenkää saa kiristettyä ja löysennettyä esimerkiksi sukan paksuuden mukaan. Mustat kengät ovat Hoganin ja ruskeat Tod’sin talvimallistosta.

Huomio jalkoihin

Hauskat yksityiskohdat tekevät näyttävän kengän. Tod’sin mokkapintaiset talvitennarit unelmanpehmeällä karvavuorella ja karvapompuloilla (vas.) ovat suorastaan suloiset. Hoganin lenkkareihin kiinnostavuutta tuovat hauskat raitapohjat ja samettipinta.

Sametinpehmeää mokkaa

Sametti on materiaaleista tänä talvena trendikkäin, muttei käytännöllisin. Onneksi kaunis mokkanahka ajaa saman asian ja kestää myös pakkassäitä. Tod’sin talvinilkkureissa (vas.) on korkea varsi, ja Hoganin kengät lämmittävät pehmeän karvavuoren ansiosta.

Käytännöllinen cowboy

Joskus käytännöllisyys ja käyttömukavuus ovat valintakriteereistä tärkeimmät. Oletko haaveillut cowboy-bootseista tai korkeakorkoisista nilkkureista, mutta tiedät valitsevasi aamulla kenkätelineestä mieluiten ne lämpimimmät ja mukavimmat kengät? Hoganin mokkapintaiset kengät ovat loistava vaihtoehto cowboy-bootseille, ja saman merkin nahkanilkkurit ovat koroltaan maltilliset, pohjaltaan tukevat ja vuoreltaan lämpimät.

Tähtää korkealle

Korkeavartiset saapikkaat lämmittävät nilkkoja ja parhaassa tapauksessa jopa reisiä. Hoganin talvimalliston hauskat varsibootsit (vas.) muistuttavat alaosaltaan brändin ikonisia lenkkareita ja yläosaltaan pehmeää villasukkaa. Kuvassa oikealla alennusvalikoimamme parhaimmistoa: Tod’sin nahkasaappaat solkiyksityiskohdilla ja Tory Burchin mokkanahkasaappaat terävähköllä kärjellä.

Suuri kenkäale – paljon syys- ja talvikenkiä nyt -50 %

Kenkäosastoltamme löydät hyllyjen täydeltä kenkiä myös alennettuun hintaan. Alennettujen tuotteiden joukossa on kenkiä sekä kesä- että talvikaudelle: Tod’sin, Hoganin ja Tory Burchin parhaat nilkkurit, saapikkaat, loaferit, ballerinat ja korkokengät puoleen hintaan.