ASUINSPIRAATIOTA YSTÄVÄNPÄIVÄÄN

Keskiviikkona 14.2. vietetään ystävänpäivää. Maailmalla ystävänpäivää juhlitaan suurimmaksi osaksi romanttisena rakkauden juhlana (Valentine’s day), mutta Suomessa päivä on vakiintunut nimensä mukaisesti päiväksi, jolloin juhlitaan ystävyyttä.

Ystävänpäivän alkuperästä on monia tarinoita, joista yleisin kertoo piispa Valentinuksesta. Tarinan mukaan Rooman keisari Claudius ei tahtonut sotilaittensa menevän naimisiin, sillä hänen mielestään vihityt miehet olivat heikompia taistelussa kuin naimattomat. Keisarin tahtoa vasten piispa Valentinus vihki salaa miehiä, jotka sotilaallisesta urastaan huolimatta tahtoivat puolison ja perheen. Kun Valentinus joutui vankilaan teoistaan, lähettivät vihittyjen miesten puolisot hänelle kortteja, kirjeitä ja pieniä lahjoja kiitokseksi avusta. Lopulta piispa Valentinus tuomittiin kuolemaan ja hänestä tuli marttyyri, rakastavaisten suojelija ja onnellisen avioliiton takaaja.

Nimettömiä viestejä ystäville ja salaisille lemmenkohteille on lähetetty Englannissa 14. helmikuuta jo 1500-luvulla, josta perinne siirtyi myöhemmin myös Amerikkaan. Tällöin myös uskottiin ensimmäisen ystävänpäivänä vastaan tulevan ihmisen olevan se oikea: sanonta ”Will you be my Valentine?” johtaakin juurensa juuri tästä uskomuksesta. Suomeen ystävänpäivä rantautui vasta 1980-luvulla, ja sen oikean etsiminen ja romanttiset tarkoitusperät saivat väistyä ystävyyden tieltä.

Vietti ystävänpäivää sitten romanttisissa merkeissä tai ystävien kesken, on juhlapäivänä mukavaa tehdä ja pukea päälle jotakin erityistä. Ystävänpäivänä tärkeintä on yhdessäolo, ja hauskaa tekemistä riittäisi vaikka muille jakaa. Tekisikö mielesi lähteä lounaalle ystävien kesken, koko päiväksi ulkoilemaan, drinkeille töiden jälkeen tai romanttiselle illalliselle jonkun erityisen kanssa? Keräsimme yhteen inspiraatiota ystävänpäivän pukeutumiseen brunssille, lumiaktiviteettien jälkeisille kaakaoille ja illan drinkeille.

Ystävänpäivän brunssi

Mikä olisikaan parempi alku erityiselle päivälle, kuin maukas brunssi ystävien kesken? Ystävänpäivän brunssille on mukava pukea päälle jotakin hieman parempaa kuin aivan tavallisena päivänä: samaa aikaa tyylikäs ja sopivan rento kokonaisuus on esimerkiksi farkut ja ylellinen pusero, tai mustat housut ja suloinen t-paita. Egnen (vas.) brunssiasu koostuu Cambion mustista housuista, PennyBlackin kevätmalliston paidasta ja Tod'sin tolppakorkokengistä. Minnalla taas on yllään Brunello Cucinellin upea toppi ja korkeavyötäröiset, supertrendikkäät farkut.

Touhukas päivä

Lumileikkien jälkeen lämmittää kuuma juoma ja pehmeä neule. After Skin hengessä asuun on hauska lisätä hieman väriä ja iloisuutta. Kuvassa sekä Egnellä että Minnalla on yllään Repeat Cashmeren pipot ja neuleet, Cambion housut ja Hoganin talvikengät. 

Drinkit ja illallinen

Ystävänpäivän kruunaa kilistely ja hyvä illallinen tärkeiden ihmisten kanssa. Valitse illalliselle ajaton pikkumusta pienellä twistillä tai näytä pehmeä puolesi punaisen sävyillä. Minnan ilta-asu on PennyBlackin kevätmallistosta ja Egnen Adrianna Papellin.