6 VINKKIÄ PAKKASPÄIVIEN VARALLE

Lähipäivinä sääennuste lupaa koko maahan kovaa pakkasta. Talvi on toki parhaimmillaan, kun hengitys höyryää, aurinko paistaa ja poskia kipristelee, mutta kylmä ilma tuo omat haasteensa pukeutumiseen. Kun mittari näyttää kahtakymmentä miinusastetta, on aika ottaa järeät keinot käyttöön ja verhoutua paksuihin talvivaatteisiin. Keräsimme yhteen kuusi vinkkiä kylmien pakkaspäivien varalle, jotta saat pidettyä itsesi lämpimänä talven kylmimpänä aikana.

1. Kerrokset

Mitä useampi, sitä parempi. Sen lisäksi, että kerrokset pitävät lämpimänä, ne myös näyttävät hyvältä. Kerrospukeutuminen tuo tyyliin rentoutta ja syvyyttä sekä mahdollistaa asun säätelyn lämpötilan muuttuessa. Tiedäthän sen tunteen, kun astelee hytisten pakkasesta ruokakauppaan paksuissa talvivaatteissa, ja puolta tuntia myöhemmin kävelee hiki valuen takaisin ulos? Kun pukeutuu kerroksittain, on päällimmäinen kerros helppo riisua siirryttäessä sisätiloihin. Pue takin alle liivi, kerrosta pehmeän neuleen alle lämmittävä silkkipaita ja muista, että sukkahousut pelastavat tunnottomilta reisiltä.

Kuvan asukokonaisuudet ovat kerrostamista parhaimmillaan. Vasemmanpuoleisen tyylin muodostavat NYDJ:n huippumukavat farkut, Repeat Cashmeren silkkipaita ja kashmirneule, Hernon kevätmalliston sininen liivi kauniilla kultaisella vyöllä ja joka sään untuvatakki, Repeat Cashmeren sininen kashmirhuivi ja Marc Cainin hauska pipo, jonka laella keikkuvan tupsun voi halutessaan irrottaa.

Oikealla näkyy kaksin kappalein Repeat Cashmeren unelmanpehmeitä kashmirhuiveja, tehokkaasti lämmittävä hupullinen liivi Hernon kevätmallistosta, Hernon monikäyttöinen untuvatakki, Antonellin luonnonvalkoinen neule, Repeatin suloinen silkkitoppi pitsiyksityiskohdilla ja Cambion kevätmalliston rennot kukkahousut.

2. Luonnonkuidut

Panosta laadukkaisiin, luonnonkuiduista valmistettuihin materiaaleihin. Aluspaidassa silkki toimii erinomaisesti, sillä se hengittää sisällä ja lämmittää ulkona. Neuleissa parhaiten toimivat villa ja kasmir, jotka pitävät pakkasen loitolla talven kylmimpinäkin päivinä. Repeat Cashmeren kevätmallistosta löytyy nyt silkkipaitoja lyhyt- sekä pitkähihaisena ja pehmeitä neuleita jokaiseen makuun.

3. Laadukas takki

Takki tekee tyylin. Kun takki on valittu viisaasti ilmaston ja vuodenajan mukaan, se lämmittää myös paukkupakkasilla. Kylmimpään aikaan vuodesta kannattaa valita takki, jonka täytteestä reilusti yli puolet on untuvaa: untuva eristää lämpöä tehokkaasti ja tuntuu pehmeältä päällä. Tänä talvena muhkein takki on trendikkäin. Jos ajatus paksusta untuvatakista ei silti houkuta, saa villakangastakista helposti lämpimämmän lisäämällä sen alle kevyen untuvaliivin. Panosta takissa laatuun ja hyviin, lämpöä eristäviin ja tuulenpitäviin materiaaleihin. Hernon kevätmallistosta löytyy paljon monikäyttöisiä liivejä, ja talvimalliston paksut takit löydät myymälästämme nyt alennettuun hintaan.

4. Pooloneule

Poolo pelastaa kaulan kylmältä viimalta. Korkeakauluksinen neule mukautuu jokaiseen tyyliin ja sopii täydellisesti kylmän päivän yläosaksi. Valitse sporttisempaan tyyliin ribbineulospoolo, kaakaopiknikille muhkea villapoolo, ja kaupunkipäivään tyylikäs kashmirpoolo. Kuvassa vasemmalla Repeat Cashmeren valkoinen pooloneule ja kashmirpipo, sekä Hernon valkoinen kevytuntuvatakki. Oikeanpuoleisen asukokonaisuuden kashmirneule ja pipo ovat Repeatin, käännettävä takki Hernon ja housut Rianin mallistoista. 

5. Asialliset asusteet

Vaikka koko muu asu olisi tarkkaan mietitty ja lämmin, viilentää pakkanen ilman pipoa, huivia ja hansikkaita ulos astuttaessa nopeasti. Lämpö haihtuu päästä, joten on erityisen tärkeää muistaa peittää se hatulla. Pipo voi olla myös kaunis asuste: kokeile hauskoja tupsuja, ylellisiä materiaaleja tai pirteitä värejä. Suosi myös asusteissa pehmeitä luonnonkuituja, kuten kashmiria. Kashmirvillainen huivi tuntuu miellyttävältä kaulaa vasten, eikä kashmirpipo latista hiuksia.

6. Talveen tarkoitetut kengät

Parhaissa talvikengissä on lämmin vuori ja tukeva pohja. Tod’sin ja Hoganin pehmeällä vuorella varustetuissa kengissä ei varpaita palele, ja malleja on monia yksinkertaisen tyylikkäästä urheilulliseen. Vinkki: saat lempikengistäsi vielä lämpimämmät, kun lisäät niihin esimerkiksi lampaanvillaiset talvipohjalliset.